Стрийський ліцей 

"гімназія імені Андрея Шептицького" 

Facebook

мова освітнього процесу навчального закладу українська 

google-site-verification: googlefcc7d3ec7347fee8.html 

Новини з життя ліцею 

за І семестр 2022-2023 навчального року




Більше 30 років минуло з того часу, як у далекому 1991 р. гостинно відчинила свої двері відроджена гімназія  ім. Митрополита Андрея Шептицького в нашому місті. І сьогодні в день іменин Андрея абсольвенти 7(гімназійного)-М класу привітали свою Alma Mater, подякували своїм нинішнім наставникам, згадали учителів, які збагатили історію відродженої гімназії, та не забули про внесок випускників-гімназистів  1998-2022 рр.  Цікаві, креативні майстер-класи на перервах, організовані учнями, довели, що і для них роки  проведені у рідному навчальному закладі, не минули дарма. 


Весела ярмарка солодощів змогла не лише продемонструвати кулінарні таланти ліцеїстів, але і зібрати кошти, частина з яких піде на підтримку ЗСУ, а частина дозволить створити справжнє свято для діток з сиротинця.

До уваги юних програмістів!

   Цього року збірна України з програмування здобула перемогу на Європейській дівочій олімпіаді з інформатики та друге місце на Європейській юніорській олімпіаді з інформатики. Тепер починаються відбори на Всеукраїнську юніорську олімпіаду з інформатики та Всеукраїнську дівочу олімпіаду з інформатики 2023-го року, переможці яких зможуть взяти участь у Європейській юніорській та дівочій олімпіаді відповідно. 

   Ці дві Всеукраїнські олімпіади відбудуться одночасно на одному наборі задач, але з різними рейтинговими таблицями. Кожна олімпіада складається з двох етапів: відбіркового та фінального.

   У відбірковому етапі можуть взяти участь усі охочі, які підпадають під обмеження олімпіади. Відбірковий етап відбудеться у три тури. Кожен тур відбудеться онлайн. Тури відбудуться: 21 січня, 19 лютого, 19 березня.

   Фінальний етап відбудеться орієнтовно у квітні/травні.

   Детальніше з форматом проведення можна ознайомитися за посиланням https://oi.in.ua/21-11-22/.

   Переможці всіх цих олімпіад отримають кубки та медалі. Участь в усіх олімпіад є повністю безоплатною. Реєстрація на усі олімпіади доступна за посиланням https://reg.oi.in.ua/.

Тренінг з представниками Міжнародного Медичного корпусу (всесвітньої гуманітарної організації)  у сприянні покращення якості життя 

Ліцею із захопленням долучилися до благодійної акції «Дорогами від Корочуна до Говерли» з виготовлення різдвяної  ялинкової іграшки.

6 грудняДень  Збройних сил України - одне з найважливіших  свят цього року, адже ЗСУ зараз є нашою опорою і захистом, нашим мечем і щитом. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни, коли  найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини, його важливість зросла ще більше. 

Сьогодні в нашому навчальному заклад з нагоди Дня ЗСУ відбулось кілька подій:

Щорічно в четверту п'ятницю листопада  ліцеїсти молитвою вшановують пам'ять жертв голодоморів 

 

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи – свято, встановлене на знак вшанування патріотизму та мужності громадян, які у 2004 та 2013 роках стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу. І саме в цей день наші ліцеїсти пов’язали на одяг жовту стрічку та взяли участь у флешмобі 

#ЖовтаСтрічка - символ опору російській окупації 

на знак підтримки незламних українців, які чинять спротив на тимчасово окупованих територіях  рідної України.


Сумна звістка сколихнула всю гімназійну родину.  Відійшла у вічність наша колега 

Цепенда Ірина Іванівна


Спільнота Стрийської гімназії висловлює щирі співчуття рідним, друзям, колегам, колишнім учням…Ірини Іванівни.


Парастас  сьогодні, 16.11 о 19.00 в каплиці церкви Благовіщення.


Похорон завтра о 12.00 з цієї ж церкви.


Виховна година на тему  "Куріння і підліток- проблема майбутнього України"

Перегляд фільму в кінотеатрі ,,Чаплін" на дану тематику.

4(8)-в клас. 4 листопада

   


   Онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій», розроблений у співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) для учнів, поєднує елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом.

   Учні 4(8)-в класу на виховній годині знайомляться з цікавим і нестандартними відео.

   


   Плідною виявилась  зустріч  учнів 4(8)-в з інспектором ювенальної превенції Марцинюк Ольгою Василівною. Діти змогли реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її в майбутньому. Така бесіда дає можливість застерегти дітей від необдуманих вчинків, навчитися, як правильно діяти в конфліктних ситуаціях та приймати зважені рішення.

Учні Стрийського ліцею «Гімназія імені Андрея Шептицького» у цей святковий день, 14 жовтня, хочуть віддати шану всім захисникам та захисницям, які відстоюють незалежність українського народу та суверенітет держави. Ви наша гордість і честь. Щира подяка та низький уклін! Нехай береже вас Бог! 

Дорогі наші вчителі, в цей чудовий, світлий день, ми хочемо подякувати  Вам за душевне тепло, мудрість, терпіння та  знання, які Ви доносите  нам. Насамперед Ви для нас є прикладом людини, яка навчає як і найелементарніших, так і мега професійних речей. Ви навчили нас писати, читати та жити. Саме Ви розказували нам свої життєві історії, ділились своїми досвідами і раділи нашим успіхам.

Вітаємо Вас і бажаємо щастя та здоров'я, нових творчих ідей та натхнення, багатезно терпіння та невгасного запалу у вашій роботі. Нехай обраний вами професійний шлях приносить радість, успіхи, а кожен день наближає до нових горизонтів у професії!

Ми Вас любимо! Ви найкращі!!!

                                     Одинадцятикласники❤️

Багато радості і гарних емоцій одержали всі учасники святкового дійства організованого одинадцятикласниками ліцею імені Шептицького з нагоди дня вчителя

Ось і настало 1 вересня - День знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день запам'ятався довгоочікуваними зустрічами з друзями, знайомствами з новими однокласниками, дзвінким сміхом і веселими спогадами про канікули. Вдалого старту всім,  високих оцінок, безпечного навчання, легких контрольних, цікавих уроків!!!

14 випускників нашого навчального закладу здали 

НМТ 2022 року

на 200 балів, 

5 з них мають найвищий бал з 2 предметів

   Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України  від 30.06.2022 р. "Про організацію 2022/2023 навчального року" та з метою визначення форми організації освітнього процесу управління освіти Стрийської міської ради просить батьків до 10 серпня  заповнити наступну Google форму 

В нашому навчальному закладі проводиться самооцінювання щодо організації та якості забезпечення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році. 

   9-10 липня  гімназисти 7-М продовжуючи традиції гімназії пройшлися стежками бойової слави УСС, піднялись на гору Маківка, пригадали подвиги дідів, вдихнули на повні груди карпатського повітря.

google-site-verification: google54468b39966a56e4.html